Het onstaan van onze Harley-Davidson Club begon met een oproep in het streekblad "Het Kompas", en heeft daarmee aan de wieg gestaan van onze club die nu bekend is onder de naam: Harley-Davidson Club Hoekse Waard. Of voor de luie schrijvers onder ons H.D.C.H.W. Hieronder het artikel van 1 oktober 1982.

De eerste ritjes werden gezamenlijk gereden we gingen naar Big-V-Twins in Zwolle voor de openingsrit daar. Om 10 uur vertrekken, 12 uur daar 150 kilometer mee tuffen, pilsje pakken en weer een kleine 150 terug naar huis. Rijden, dat was en is ons motto!

En zie wat er van geworden is, we bestaan tot op de dag van vandaag nog steeds. Zo waren we in 1984 op de Superrally in Brighton (Engeland), daar werd een (h)echte band met elkaar geschapen. In dat jaar, 1984, kreeg je bij aankomst een heuse bierpul met het Harley logo erop en het enige middel om bier te halen! Schitterend weer en natuurlijk een prachtige trip er naar toe met de oudjes, waaronder de Liberator van Eef.

Een jaar later (1985) waren we erbij in Parijs, hier verloofden Dirk en Jeanet zich, en ze zijn nog steeds bij elkaar, helaas zijn ze geen lid meer. De trip er naar toe was over de binnenwegen waar onze volgauto een voorruit verspeelde. Ruit eruit, chauffeur een helm op en weer verder. Solidair heet dat. Weer wat later in Nederland de Superrally in Slagharen. Hier hebben een aantal van onze clubleden actief meegeholpen met de organisatie. Zoals je al begrijpt toeren we ieder jaar richting de grootste rally tijdens de Pinksteren.

We hadden de eerste jaren geen clubhuis en bijeenkomsten waren of in de kroeg ofwel bij één van de leden thuis, dat had ook wel wat! Maar het streven was natuurlijk om een eigen clubhuis te hebben wat er later ook van is gekomen. In de prille beginjaren groeide het ledental gestaag en veel van de leden hadden vooroorlogse motoren en enkele al echte shovels. Het bracht een splitsing binnen de club en na 3 jaar gingen de "oudjes" over naar een veteranenclub waardoor de Harley club zwaar uitdunden, op sterven na dood.

Maar soms moet je door een dal heen om te weten wat je echt bezig houd en dan knok je voor behoud. De kleine groep die over bleef zette door en er kwam een bestuur, enkele regels en het eerste clubhuis aan de Bonaventuraschedijk in Strijen. De eigenaar Ab stelde zijn schuur beschikbaar en we hadden daarmee ons clubhuis! Al snel werd er verbouwd en een mooie bar gemetseld met daarboven een slaapzolder. Hoe je er ooit kwam met je zatte kop snap ik nog steeds niet.

Het clubhuis gaf zoveel meer aan de club dan we ooit hadden verwacht. Openingsfeest met bands op je eigen podium. Een home waar je je clubavonden kon organiseren, feesten geven en niets was te gek. Het werd steeds drukker en de feesten grootser. Tijd om spijkers met koppen te slaan en enkele regels op te stellen waar eigenlijk niemand op zat te wachten. Maar wil je een club zijn dan mot er wat geregeld worden!

Een bestuur dus met een president en iemand die de poen beheerde. Ook een lid die kon lezen en schrijven werd gevonden en als secretaris benoemd. We waren in die tijd dat je herkenbaar wilde zijn als club en er kwamen colors. Dat waren tijden met vele barbecues, midzomernachtfeesten, en we waren er bij tijdens de eerste Leopoldsburg, wat toen nog rondom het voetbalveld werd gehouden. Ook toen al eieren met spek als ontbijt.

Er passeerden vele bands zoals Nataray, The Wild Cats, Mojo, Big Neels Band, Witness Emmeroit, Herman Brock, Garry an the Guns, Boss Hogg, In Sanity, Rag-Tag, Urge Band, South West Blues, Just a Dream, Pin Jelly, Wommenizer, Troubel Incorporate, Boogie Dogs en nog veel meer .................. in de loop der jaren.

De contacten met regioclubs werden gelegd en zo waren we in 1989 al bij Koeievaag, waar we nog steeds graag komen en goed toeven is! We waren op een evenement als de Herstmarkt in Strijen, en het dorpsfeest van SAS. Ook reden we voorop in de wielerronden van Puttershoek. En eens per jaar zorgen we voor begeleiding van de Oldtimerrit door onze mooie Hoeksche Waard.

1990! Het is begin jaren negentig en de club organiseert de Mad-Hog Day op 30 april met op de planken de ban "Insanity". Een klasse band zoals er al zoveel waren geweest. In 1990 gingen we naar de Super Rally in Belgie bij de meren van Eau d'Heure wat zoals altijd weer goed was. Mooie meren en beekjes door het rally gebied. Water om te douchen werd ter plaatse opgepompt, wat een luxe. Het werd minder als je 50 meter terug zag waar iedereen vrolijk in het meer stond te zeiken!?! Maar je kon wel douchen.

Dan is het pas juni en staat er nog veel te doen dat jaar. De Harley's waren niet allemaal even nieuw en mede daarom denk ik dat we toen de tijd nogal eens een ruilbeurs bezochten. In Schiedam in de Margriethal in die tijd en later in jaar in de stallen van Aarle-Rixtel. Ook Vehikel in Utrecht was een vaste rit om in te gaan slaan.

Ons zomerfeest was dat jaar met de Herman Brock and de F.F.F.F.Band. Volle bak en feesten maar weer. Ook hadden we dit jaar een heuse puzzeltocht uitgezet met halverwege zuigers gooien in gietijzeren emmer en motorblok demonteren en opbouwen met één sleutel? Wat er al niet verzonnen is, je ook een veerponten route is er gereden wat goed te doen is in ons waterlandje.

Loepoldsburg werd niet overgeslagen en we hielden een "bananebaai" treffen samen met Koeievaag. Even wat paaltjes eruit getrokken onder de Haringvlietbrug om de bevoorrading bus van Ab door te laten en genieten lang het Haringvliet op verboden terrein.  BBQ , koel bier uit het water, wel jammer dat we de helft door de stroming was weggespoeld! Natuurlijk hadden we er ook een groots kampvuur tot in de vroege uurtjes!

Er gingen wat leden naar Wuustwezel waar Putte zijn treffe hield dat jaar in de stromende regen. Een kleine 80 Harley's waar ze op 500 hadden gerekend, jammer maar wel volop drank en eten. Hier haalden enkele leden hun eerste in die tijd fel begeerde, speldje op waar je nog jaren de jaarhangers aan kon blijven hangen.